Openluchtspektakel Mammoet naar Buinerveld in plaats van Schapenpark

Het Buinerveld tussen Buinen en Ees wordt de plek waar deze zomer het openluchtspektakel Mammoet wordt gespeeld. Er komen 30 voorstellingen met plek voor 1000 bezoekers.

Mammoet wordt gemaakt door het team achter Het Pauperparadijs, het grote succes in Veenhuizen. Bedenker en regisseur is Tom de Ket; producent is Wolter Lommerde.

Het muziektheaterspektakel gaat over de oertijd, waarbij De Ket verbindingen legt met de huidige tijd. De producenten lieten aanvankelijk hun oog vallen op het Schapenpark in de boswachterij Odoorn-Exloo, omdat dit midden in een natuurgebied ligt waar geen tekenen van de huidige beschaving te zien zijn.

Publiek moet zich in de oertijd wanen

Utieindelijk is niet voor het Schapenpark gekozen omdat er geen parkeermogelijkheden dichtbij zijn. ,,Nu is daar wel weer wat op te verzinnen, maar het Buinerveld is wat dat betreft praktischer’’, zegt Lommerde. ,,We kunnen op een akker een groot parkeerterrein inrichten, zodanig dat je dit niet ziet vanaf de tribune. We willen dat het publiek zich echt in de oertijd kan wanen.’’

Gisteren zijn de eerste twee hoofdrolspelers bekend gemaakt: Paul Kooij en Gusta Geleynse. Later volgen nog vier. Aan de productie werkt verder een ensemble mee, waarbij de muziek licht wordt versterkt. ,,Het wordt geen rockopera ofzo. We willen de vogels in het gebied en de andere dieren niet storen’’, zegt Lommerde.

Het openluchttheater wordt ontworpen door Michiel Voet, die al eens een Musical Award won. De kostuums worden gemaakt van gerecycled materiaal.

30 voorstellingen, met uitloop naar meer

Er zijn voorlopig 30 voorstellingen gepland, vanaf 16 juli dit jaar. Aanvankelijk werd gemikt op 2020 als speeljaar, maar volgens Lommerde zat alles zo mee dat het dit jaar al lukt. Mocht de belangstelling erg groot zijn, dan kan het aantal opvoeringen worden opgeschroefd naar 40.

Kaarten zijn te koop vanaf 25 februari en variëren in prijs van 25,50 tot 57,50 euro.

Eerder deze maand werd bekend dat de provincie Drenthe een kwart miljoen euro steekt in het openluchtspektakel. Het Drentse college van Gedeputeerde Staten verwacht dat Mammoet net als Het Pauperparadijs niet alleen veel publiek uit het Noorden trekt, maar ook uit de rest van het land.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.