Openluchtzwembaden Drenthe openen later

In ieder geval vier Drentse openluchtzwembaden die zaterdag zouden openen, blijven nog een weekje dicht.

Mariëlle Hensums van het Geert Vos Bad in Erica: „Vanwege de kou hebben we besloten de opening een week uit te stellen. Het zou gewoon te veel stookkosten met zich meebrengen om het zwembad vandaag al op temperatuur te krijgen.”

Ook de openluchtzwembaden in Nood-Sleen, Ruinen en Havelte wachten een extra week. Op 7 mei gaan de baden naar alle waarschijnlijkheid wel open. Hensums: „We kunnen het simpelweg niet maken om nog later open te gaan.”

Het openluchtzwembad in Veenhuizen gaat wel open, maar de medewerkers zijn weinig enthousiast. „Er is niet tegen te stoken. We zijn vorige week begonnen met verwarmen en we zitten nu op 19 graden. We moeten eigenlijk op 24 graden zitten. Dat wordt dus een koude duik. Als we dit hadden geweten waren we een week later open gegaan en hadden we er aan het eind van het seizoen een extra week bij aangeplakt.”

De zwembaden in Weiteveen, Annen en Gasselternijveen gaven al eerder aan op 7 mei te openen. De volgende locaties hebben aangegeven zaterdag wel open te gaan:

De Wieke in Nieuw Weerdinge

De Buiners Streng in Nieuw Buinen

Zwembad Veenhuizen

Zwembad Lemferdigne in Paterswolde

De Leewal in Exloo

De Leemdobben in Vries

Een aantal zwembaden kon niet worden bereikt om de openingsdag te controleren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.