Ophef in Coevorden om vermeende komst moordenaar

In Coevorden is onrust ontstaan door de vermeende komst van Jan H., de veroordeelde moordenaar van Maartje Pieck. Volgens geruchten zou hij een verlofperiode van zijn tbs in de kasteelstad doorbrengen. Burgemeester Bert Bouwmeester stelt dat daar geen sprake van is.

De gemeente plaatste donderdag een bericht op Facebook om het verhaal, dat als een lopend vuurtje op social media ging, te ontzenuwen. Daarin stelt Bouwmeester dat hij naar aanleiding van het verhaal navraag heeft gedaan bij verschillende instanties. Zo bereikte het nieuws ook H. zelf, die Bouwmeester een boodschap stuurde en daarin liet weten dat hij niet in Coevorden is geweest en ook geen plannen heeft om zich in Coevorden te vestigen. ‘’Hij betreurt de ophef die is ontstaan’’, stelt Bouwmeester.

Volgens hem kan een bezoek volgens de geldende regels ook alleen plaatsvinden wanneer een burgemeester daar vooraf over is geïnformeerd.

Jan H. werd in 2001 veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs voor de moord op de 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen in juli 2001. Het meisje bezorgde folders in zijn straat. Hij lokte haar naar binnen en misbruikte het meisje, waarna hij haar wurgde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.