Oplichter uit Heemstede de cel in voor oplichting in Drenthe

Een man uit Heemstede moet anderhalf jaar de gevangenis in vanwege oplichting. Hij maakte onder meer slachtoffers in de provincie Drenthe.

De man, Sebastiaan V (36), deed zich voor als schuldhulpverlener en roofde vele duizenden euro's van zijn slachtoffers. De straf werd hem opgelegd door de rechtbank in Akmaar. Naast diverse mensen in Drenthe maakt hij ook slachtoffers in Friesland en Gelderland.

Spotjes

Via spotjes van zijn bedrijf VSB Nederland bij Radio NL wierf hij zijn 'klanten'. Zij moesten hun inkomen laten overmaken naar VSB en V. zou dan voor hun vaste lasten zorgen en regelingen treffen met hun schuldeisers, maar ging er met hun geld vandoor.

De rechtbank vindt het heel kwalijk dat de man kwetsbare mensen heeft opgelicht, die toch al diep in de problemen zaten. Hij heeft hun problemen alleen maar groter gemaakt, vindt de rechtbank, zowel in financieel als in emotioneel opzicht door hun vertrouwen ernstig te beschamen. 

Gekwetst

Een van de gedupeerden uit Drenthe zei twee weken geleden bij de rechtbank dat ze diep gekwetst is door V. Hij had nog op de grond met haar kinderen zitten spelen toen hij over de schulden kwam praten. De vrouw en haar man hadden er toen nog alle vertrouwen in dat het wel goed zou komen met hun schuldsanering.

Terugbetalen

V. moet het stel 3011 euro terugbetalen. Hij had tegen hen gezegd dat hij wel hun faillissement kon aanvragen en dat ze dan blijvend van hun schulden af zouden zijn. ,,Een aperte leugen,'', volgens de rechtbank.

V. is al vele malen eerder veroordeeld voor oplichting en heeft 22 pagina's strafblad. Hij moet van de rechtbank ruim 16.000 euro terugbetalen.  

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.