Opnieuw Drents lid No Surrender opgepakt

Voor de tweede keer binnen een week is in Zuidoost-Drenthe een lid van motorclub No Surrender aangehouden op verdenking van drugshandel- en export.

Na de aanhouding van de 50-jarige man in zijn woonplaats doorzocht de politie dinsdagmorgen zijn woning en een nabijgelegen pand in Nieuw-Amsterdam. Bij de doorzoeking werd een kleine hoeveelheid poeder, vermoedelijk harddrugs, aangetroffen. De man zit vast en er wordt nader onderzoek gedaan.

Klazienaveen

Vorige week werd een 49-jarig lid van de motorclub in Klazienaveen aangehouden na een inval in een woning. De woning stond op de naam van No Surrender-voorman Henk Kuipers. De politie zei vorige week dat Kuipers niets met de zaak te maken had. De 49-jarige man verbleef in het pand, maar stond officieel ingeschreven in Emmen. Hij wordt, net als de 50-jarige inwoner van Nieuw-Amsterdam, verdacht van drugshandel- en export. De 49-jarige zit niet meer vast maar blijft wel verdacht. De politie bevestigt dat de twee zaken met elkaar te maken hebben en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

‘Defensieliefje’

Vorige week arresteerde de politie een medewerkster van defensie. Zij wordt verdacht van het lekken van informatie naar voormalig No Surrender-baas Klaas Otto. Dat zou zij hebben gedaan omdat ze verliefd op hem was. Otto stapte in mei zelf naar de politie om het lek bekend te maken. De voormalige president van No Surrender zit sinds begin juli vast op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting.

De aanhoudingen in Drenthe hebben niets te maken met een landelijk onderzoek naar de motorclub. ,,Dat deze aanhoudingen zo kort achter elkaar gebeuren is puur toeval”, zegt politiewoordvoerster Sylvia Sanders. ,,Wij doen onderzoek naar drugshandel- en export. In het kader van dat onderzoek zijn deze twee aanhoudingen verricht.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.