Opnieuw kassa voor leukste Drentse dorpshuis

Er ligt in 2017 weer een leuk geldbedrag klaar voor Drentse dorpshuizen die hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Op initiatief van de Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) wordt de leukste gekozen en de winnaar vangt 2000 euro.

De verkiezing was in 2015 voor het eerst. Het Markehuis in Grollo (foto) ging toen met de eretitel aan de haal. De aftrap van de verkiezing Dorpshuis van het Jaar 2017 vindt dinsdag 15 november plaats in het provinciehuis in Assen.

Vanaf 16 november kunnen kandidaten voor deze titel worden aangemeld bij de BOKD. Dit kunnen zowel dorps- als buurthuizen zijn en ook MFA’s (multifunctionele accommodaties) komen in aanmerking. Aanmelden kan tot 16 januari.

Een jury nomineert begin februari de tien leukste deelnemers. Zij krijgen de jury en de regionale omroep over de vloer, zodat de Drenten een beeld krijgen van hoe het er uitziet en toegaat. Vervolgens worden de vijf finalisten gekozen die opgaan voor de titel die 27 juni wordt uitgereikt.

Niet alleen de winnaar wordt beter van de verkiezing. Voor alle tien genomineerden ligt 250 euro klaar, de vijf finalisten zien dit oplopen tot 500 euro en de winnaar krijgt daar bovenop een bonus van 1500 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.