Opnieuw stopt raadslid in Hoogeveen vanwege gezondheid

Behalve VVD-fractievoorzitter Arjan van der Haar moet ook Bianca Behr, fractievoorzitter van de SP, om gezondheidsredenen stoppen. Beiden nemen donderdag afscheid van de gemeenteraad.

Bianca Behr (47) heeft al een tijd gezondheidsproblemen. Daardoor moest ze september vorig jaar haar baan in het onderwijs, als inval-leerkracht, al stopzetten. ,,Het zijn burn-outachtige klachten’’, omschrijft Behr. ,,Ik zou mijn raadswerk graag willen voortzetten, maar mijn gezondheid dwingt me deze functie neer te leggen. Ik moet nu voor mezelf kiezen.’’

Bianca Behr heeft zo’n zes jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad. Een hoogtepunt vindt ze de inspanningen om de kwaliteit van de dienstverlening van de sociale dienst te verbeteren. ,,Daar was toch van alles aan de hand.’’ Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen won de SP flink en groeide de partij van één naar vier zetels. In januari van dit jaar kwam Bianca Behr landelijk in de publiciteit nadat zij op Twitter Geert Wilders met Adolf Hitler vergeleek. Ze kreeg vervolgens diverse bedreigingen.

Het Hoogeveense SP-raadslid legt ook haar taken in het afdelingsbestuur neer. Ze wil nog geen mededelingen doen over haar opvolging. Vorige week werd al bekend dat VVD-fractievoorzitter Arjan van der Haar stopt, ook vanwege zijn gezondheid. Hij heeft slaapapneu: een stoornis waarbij herhaaldelijk sprake is van ademstilstand tijdens het slapen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.