Opnieuw verdachte brand in Nieuw-Amsterdam: onrust in de straat

In januari brandde het schuurtje van de man ook al af. FOTO PERSBUREAU METER

In Nieuw-Amsterdam brandde donderdagnacht een auto uit aan de Scheidingsweg. In de straat is onrust ontstaan na de zoveelste verdachte brand van de afgelopen maanden.

De brand werd ontdekt door een buurtbewoonster, die de 52-jarige eigenaar van de auto wekte. Nadat de brandweer het vuur had geblust, werd het voertuig afgesleept. De politie houdt rekening met brandstichting en gaat de auto daarom onderzoeken. Ook wordt er een buurtonderzoek gehouden.

De afgelopen maanden waren er meerdere verdachten branden aan de Scheidingsweg. Zo brandden in november op één avond twee auto’s in de straat uit. In december was er brand in een schuur en ook in januari moest de brandweer uitrukken voor een schuurbrand. ,,Dat was het schuurtje van de man wiens auto nu ook uitgebrand is”, zegt politiewoordvoerder Ramona Venema. „Het is opmerlijk dat er meerdere branden in één straat zijn. We hebben alle branden onderzocht, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden.”

Venema begrijpt dat er sprake is van onrust onder bewoners van de Scheidingsweg. ,,Ik kan me voorstellen dat het niet echt lekker slaapt als er meerdere branden in je straat zijn."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu