Oprichter Jaap van Zuijlekom over instorten kampeerketen: 'Zeg maar dat het mijn schuld is'

Het faillissement van Kampeerhal de Vrijbuiter in Roden zet oprichter Jaap van Zuijlekom aan het denken. De ondernemer maakte van de kampeerketen een groot succes, maar zou het nooit weer zo hebben gedaan.

Het gigantische kampeer- en outdoorwarenhuis in Roden was in de beste jaren goed voor 1,2 miljoen bezoekers per jaar. De Vrijbuiter had zich door de jaren uitgebreid naar Gouda (2008), Roermond (2010) en Zaandam (2012). Toch blijft Van Zuijlekom na al die jaren met een vervelend gevoel achter.

„Ik heb er een belangrijk deel van mijn leven aan gewerkt. Misschien had ik er ook niet aan moeten beginnen. Ik ben zo gek geweest om heel lang erg hard te werken. Maar wat heeft het mij gebracht? Ik kwam er achter dat ik mijn leven niet inrichtte zoals de Schepper dat bedoeld heeft en dus heb ik er een punt achter gezet. Zet maar boven dit stukje dat het mijn schuld was.”

Van Zuijlekom acht zich nu als een stuurman aan de wal als het gaat om de gang van zaken bij De Vrijbuiter. „Mijn zeggenschap is nu nul. Ik vind het faillissement vooral sneu voor de mensen die er werken.’’

De Vrijbuiter: successtory van Jaap van Zuijlekom
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.