Opsporing Verzocht toont foto's en video van verdachte kindermisbruik Roden (en dat levert tot nu toe 10 tips op)

De beelden van de man die Opsporing Verzocht liet zien.

Het programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond duidelijke camerabeelden laten zien van een man die wordt verdacht van seksueel misbruik van een 5-jarig meisje in Roden. Er zijn tot nu toe tien tips binnengekomen.

De witte man van tussen de 40 en 50 jaar oud, met stoppelbaard en bruin haar fietst meerdere keren langs het steegje dat leidt naar de speeltuin van het Nijlandspark in Roden. Daar werd het kind vorige week maandag aan het eind van de middag misbruikt.

Verdachte meldde zich niet na oproep

De verdachte had uitzending kunnen voorkomen door gehoor te geven aan de oproep om zich zelf te melden bij de politie, Dat heeft hij niet gedaan.

Op de beelden is duidelijk te zien dat hij meerdere keren langs het steegje fietst en rond loert. Rond het tijdstip van het incident is niemand anders te zien op de camera’s van buurtbewoners.

Zwaar middel

Het gebeurt niet vaak dat de politie naar dit zware middel grijpt om de identiteit van een verdachte te achterhalen. Al helemaal niet in het geval van zedenzaken die gepaard gaan met heftige emoties. Best heftig, erkent een woordvoerder van de politie. ,,Het gaat om een ernstig delict. De recherche heeft alles geprobeerd om te achterhalen wie op de beelden staat. Dat is niet gelukt. We zijn inmiddels een week verder en roepen nu de hulp van het publiek in.’’

Grote Impact

In verband met de privacy van het meisje en het onderzoek wil de politie niet zeggen wat haar precies is overkomen. ,,Maar ernstig is het zeker. Deze zaak heeft grote impact op het meisje, haar ouders en mensen in Roden. Vandaar deze stap.’’

Weegt de zwaarte van het delict op tegen het schenden van de privacy van een verdachte? De ernst van de zaak rechtvaardigt het zware opsporingsmiddel, heeft het Openbaar Ministerie besloten.

menu