Opvang daklozen in voormalig postkantoor Emmen: het mag op basis bestemmingsplan

Het Leger des Heils wil de daklozenopvang van De Breehof in Nieuw-Amsterdam verplaatsen naar het leegstaande postkantoor aan de Weerdingerstraat in Emmen.

Het Leger des Heils wil het pand kopen en de gesprekken hierover zijn in een afrondende fase. De opvang van dak- en thuislozen past binnen het bestemmingsplan aan de Weerdingerstraat. De Breehof is verouderd en ligt bovendien op grote afstand van voor de doelgroep belangrijke voorzieningen. Het leegstaande postkantoor staat nabij het trein- en busstation en op loopafstand van het Emmer centrum.

De gemeente en het Leger des Heils komen dinsdagavond met meer informatie. Kort daarvoor wordt de wijkvereniging Emmer bijgepraat. Deze erkende overlegpartner is tot nu toe niet bij de planvorming betrokken. Als de koop definitief is, wil het Leger des Heils om tafel met omwonenden.

Alternatieve huisvesting

Het Leger des Heils is al jarenlang op zoek naar alternatieve huisvesting in of bij het Emmer centrum. Tot nu toe liepen twee pogingen spaak. Het meest in het oog springende plan was nieuwbouw op een terrein tussen de Weerdingerstraat, de Nijkampenweg en de mr. J. Panstraat in de wijk Emmermeer. Het Leger des Heils wilde daar een kerk én een nieuw opvangcentrum bouwen voor zestig mensen. De buurt vreesde overlast en kwam in verzet.

De gemeenteraad besloot daarop om geen medewerking te verlenen. Later kwam het Leger des Heils met een idee voor opvang in het voormalige RAP-kantoor aan de Bukakkers, een zijstraat van de Noordbargerstraat. Ook dit haalde het niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.