Opvang verwarde mensen Drenthe kost 600.000 euro

De eerste opvang van verwarde mensen in Drenthe en het vervoer naar deze voorziening kost zo’n 600.000 euro. Dat schrijft het college van B en W in Assen.

Dat geld is momenteel niet in een begroting opgenomen: niet bij de gemeenten en ook niet bij bijvoorbeeld GGZ Drenthe. Van dat bedrag is 75.000 euro incidenteel, de rest structureel. Hiervan wordt personeel, opleiding, vervoer en opvang betaald.

Plan
ChristenUnie in Assen stelde vragen over verwarde personen op straat. Het college wil zo snel mogelijk beginnen met de opvang en het vervoer. Daarom dient burgemeester Marco Out, die portefieullehouder is van dit dossier, namens de twaalf Drentse gemeenten binnenkort samen met GGZ Drenthe, politie en de directie van de ambulancevoorziening het plan met begroting in bij het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Mocht het bugdet worden toegekend, dan wil de het college binnen een jaar beginnen.

Podcast
Steeds vaker lezen we over verwarde personen die zorgen voor onrust. De politie bevestigt deze trend. Het aantal meldingen van verwarde personen is de afgelopen vijf jaar met 65 procent gestegen. Ook in Drenthe. Hoe zit dit? Waar komt de stijging van problemen met verwarde mensen vandaan?

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.