Oranjetattoo: dokter sluit litteken niet uit

KLAZIENAVEEN De jongste dochter van Fiona Sok uit Klazienaveen, Leyanna, houdt mogelijk een litteken over van een oranjetattoo van de Action.

Het meisje van bijna drie jaar krabt vanwege de jeuk de wond telkens open, zegt de moeder. ,,Omdat ze nog zo jong is begrijpt Leyanna niet dat ze er niet aan mag komen. Au, zegt ze dan terwijl ze aan de wond zit. Mijn andere dochter, Alayah van vijf, snapt wel dat ze niet moet krabben. We zijn bij de huisarts geweest, die vreesde dat Leyanna mogelijk een litteken overhoudt aan de stickers’’, zegt Sok (32).

Bijna negenduizend keer werd een Facebookbericht van Sok gedeeld over de wonden van haar dochters, veroorzaakt door de Oranje-tatoeages van winkelketen Action. ,,Ik had de stickers vorige week gekocht. Vrijdagochtend met de Koningsspelen hebben we ze aangebracht, op de wangen en het voorhoofd. Gezichtstatoeages stond er op de verpakking, dus dat zou moeten kunnen. ‘s Avonds waren de stickers er ook vrij gemakkelijk af te wassen, met een washandje. De huid was een beetje rood, maar niet alarmerend. Pas de volgende ochtend was het net alsof mijn beide dochters brandwonden in het gezicht hadden.’’

Sok ging direct naar de Action. Een medewerker schakelde het hoofdkantoor in. ,,Ze zaten er best mee in de maag. Ik kon zonder problemen mijn geld terugkrijgen, maar daar ging het mij niet om. Ik heb het op Facebook gezet om anderen te waarschuwen. Mij werd geadviseerd mijn profiel openbaar te maken. Dat heb ik geweten. Het bericht bleef maar worden gedeeld.’’

Action heeft het product uit de schappen gehaald. Klanten zijn opgeroepen de tattoos - rood-wit-blauwe sterretjes - terug te brengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.