Organisatie Into Nature tast in het duister over mysterieus paard

De organisatie van de kunstexpeditie Into Nature is op zoek naar degene die het houten paard langs de kunstroute in Schipborg heeft geplaatst.

Het paard staat bij een kunstwerk van Arjen Boerstra. ,,Het staat er sinds het einde van FestiValderAa’’, zegt Boerstra. De kunstenaar vermoedt dat het een grappenmaker is. ,,Maar het zou ook een stil protest van Natuurplatform Drentsche Aa kunnen zijn.’’

Het platform voorkwam eerder al met een rechtszaak dat een werk van kunstenaar Rainer Gross bij het Okkenveen bij Ydermade werd geplaatst. Dat kunstwerk maakte eveneens deel uit van Into Nature.

Into Nature is een expeditie langs allerlei kunstwerken die tussen Tynaarlo en Assen in de natuur staan.

Timmerschuur

Tom Tieman van Into Nature heeft via via gehoord dat het paard in een nabijgelegen timmerschuur zou zijn gemaakt. ,,Een inwoonster van Schipborg heeft dat aan een van onze vrijwilligers verteld’’, zegt Tieman. Maar het blijft vooralsnog nog een mysterie wie de paardenplaatser is.

Tieman kan er de lol wel van inzien. ,,Het heeft niks met kunst te maken. Maar eigenlijk vind ik het wel grappig dat iemand dat ding daar heeft neergezet.’’ Toch wordt het houten gestalte op verzoek van kunstenaar Boerstra weggehaald.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.