Oud-Emmenaar krijgt cel voor verduistering scooter

Voor het verduisteren van een scooter moet een 31-jarige oud-inwoner van Emmen een maand de cel in. Dat heeft de rechter in Assen maandag bepaald.

De man, die inmiddels is verhuisd naar Curaçao, vroeg in augustus vorig jaar of hij ‘even’ op de scooter van een kennis mocht rijden. Dat mocht. Hij reed erop weg en kwam niet meer terug.

Na een tip ontdekte de eigenaar van de scooter, die hem een paar maanden daarvoor voor ruim 2400 euro had gekocht, dat het voertuig in Klijndijk zou staan. Toen hij ging kijken, vond hij alleen losse onderdelen: de scooter was compleet gesloopt.

De jongen bij wie de gesloopte scooter in de tuin lag, vertelde hem dat de 31-jarige man bij hem was gekomen met het verhaal dat hij de scooter had gekocht en het verzoek hem uit elkaar te halen. Hij wilde het voertuig in losse onderdelen meenemen naar Curaçao.

De verdachte zelf zei bij de politie dat hij de scooter had meegenomen omdat de eigenaar, na zijn testritje, was verdwenen. Daar geloofde de rechter niks van. Ze veroordeelde de man ook tot het betalen van 2200 euro schadevergoeding aan de gedupeerde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.