Oud-directeur bezorgd over onrust Vanboeijen

Oud-directeur Pieter de Kroon maakt zich ernstig zorgen over de onrust bij Vanboeijen in Assen. Dat blijkt uit zijn brief aan de raad van toezicht van de grote instelling voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking.

De Kroon ging vorig jaar met vervroegd pensioen. Hij schrijft met zijn opvolger Gertjan Veening te willen spreken over zijn oprechte zorg voor de cliënten en de medewerkers. De Kroon is verbaasd over het dreigende ontslag van een belangrijke regiomanager.

De raad van toezicht heeft weinig behoefte aan hulp van de oud-directeur. Zo heeft de voorzitter Sipke Swierstra hem laten weten. De regiomanager, die al jaren in de top van de organisatie werkt, verzet zich tegen haar ontslag. Bij de rechtszaak hierover waren tientallen medewerkers om haar te steunen.

Een groep teamleiders heeft om een extern onderzoek gevraagd naar de manier, waarop de directeur heeft geopereerd bij het op non actief stellen van de regiomanager. Dat onderzoek komt er niet. Wel wordt een onafhankelijk deskundige ingeschakeld. De rechtbank doet deze week uitspraak over de ontslagzaak. VanBoeijen heeft 100 locaties en 1600 medewerkers.

Een uitgebreid verhaal en een reactie van directeur Veening dinsdag in Drentse edities van Dagblad van het Noorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.