Oud-eigenaar sauna Peize moet miljoen lappen

FOTO ARCHIEF DVHN/DUNCAN WIJTING

De voormalig eigenaar van Beauty Sauna Peize, Paul de H., moet bijna een miljoen betalen aan verzekeraar Delta Lloyd. Dat oordeelde het hof in Amsterdam afgelopen week.

Paul de H. moet 905.552 euro overmaken aan verzekeraar Delta Lloyd, vermeerderd met rente en de proceskosten. Het gaat om geld dat de verzekering uitkeerde na twee branden bij de sauna, in 2011 en 2012.

In 2015 oordeelde de rechter al dat Paul de H. de verzekering bewust had misleid. Na de brand in 2013 sjoemelde hij met een factuur voor 100 ligbedden. De 166.000 euro die hij daarvoor ontving, moest hij eerder al terugbetalen.

In het saunacomplex woedde meerdere keren in brand, de eerste in 2005. Medewerkers van het bedrijf luidden daarna meermaals de noodklok over onveilige situaties. Eigenaar Paul de H. sprak die beweringen altijd tegen. Ook ontkende hij verzekeringsfraude te hebben gepleegd.

Nadat de rechter in 2015 oordeelde dat er te weinig bewijs was voor verzekeringsfraude bij de branden in 2011 en 2012 plaatste de H. een grote advertentie in regionale media: ‘directie beauty sauna Peize gerehabiliteerd.’

Paul de H. en zijn echtgenote waren 21 jaar lang eigenaar van het saunacomplex in Peize, dat begin dit jaar werd verkocht aan International Welness Resorts (IWR). Het bedrijf heet sindsdien SpaWell.

menu