Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting keert zaterdag even terug naar zijn geboortedorp De Kiel

Klaas Wilting: De roerige jaren van een politiewoordvoerder. Foto: Just Publishers

Vorige week bracht oud-woordvoerder Klaas Wilting van het Amsterdamse politiekorps zijn autobiografie uit. Komende zaterdag keert hij in het kader van die uitgave even terug naar zijn geboortedorp De Kiel, onder de rook van Schoonoord.

In het boek blikt de 76-jarige Wilting terug op zijn jeugd in Drenthe, maar ook op ruim twintig jaar hoogte- en dieptepunten uit carrière. Ook belooft Wilting enkele onthullingen uit die tijd.

Wilting bezoekt zaterdag vanaf 15.30 uur het dorpshuis in De Kiel. Daar is ook zijn boek - verschenen bij Just Publishers - te koop en gaat hij signeren.

‘Café Wilting’

,,Wilting groeide op aan de Borgerweg”, vertelt dorpsgenoot Zeno Roos. ,,Het huis op nummer 12 is vijf jaar geleden gesloopt en in De Kiel is ongeveer een maand voor de sloop nog overwogen om het pand om te dopen tot ‘Café Wilting’. Daar is het niet meer van gekomen, maar komende zaterdag dopen we het dorpshuis voor die middag even om tot ‘Café Wilting’.”

Van zijn geboortehuis is volgens Roos niets meer terug te vinden. ,,Wel heeft hij nog neven en nichten in het dorp wonen. Zijn komst zaterdag betekent dus tevens een weerzien met familie en dorpsbewoners.”

menu