Oude brandweerwagen Borger is spoorloos

Het pronkstuk van de brandweer van Borger is zoek. Waar sinds jaar en dag een antieke brandweerwagen stond, trof de brandweer gistermorgen een lege plek aan.

Stunt
Postchef Johan IJlenhave is vrijwel zeker dat het om een oudejaarsstunt gaat. Hij verwijst naar een geprint briefje dat op de lege plek op de grond lag. ‘Ik ben naar de brand. Tot volgend jaar', luidde de tekst. IJlenhave heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Diefstal is wat hem betreft voorlopig niet aan de orde. ,,Noem het maar vervreemding. Ik ga er vanuit dat het om een grap gaat en dat de wagen na de jaarwisseling weer wordt teruggebracht.''

Raadsel
Hij vraagt zich wel af hoe het mogelijk is dat de wagen uit de brandweerkazerne is verwijderd zonder dat iemand er lucht van heeft gekregen. ,,Het gaat om een oude antieke auto die drieënhalve ton weegt. Zo'n gevaarte zet je niet even op een aanhanger. De kazerne staat vlak aan de doorgaande weg met veel glas aan de voorkant. Het is mij een raadsel waarom dit ongezien heeft kunnen gebeuren.'' Omdat Borger een vrijwillig brandweer heeft, is in de kazerne geen permanente bezetting. De betreffende brandweerauto is van het type Dennis, bouwjaar 1928. De wagen werd alleen nog incidenteel ingezet bij onder andere dorpsfeesten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.