Ouders Zandpol blij: 23ste kind op school

Ouders van leerlingen van de protestants-christelijke basisschool De Zwaluw in Zandpol gaan ervan uit dat deze school ook na dit schooljaar open blijft.

,,Deze week is bij de school leerling nummer 23 ingeschreven. Dat betekent dat De Zwaluw op de peildatum 1 oktober niet onder de grens van 23 leerlingen duikt. Heb je minder dan 23 leerlingen, dan komt er geen geld meer van het Rijk’’, zegt Mariska Stanneveld, een van de ouders.

De Zwaluw is de enige school in het pakweg 500 zielen tellende dorp tussen Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek. De school valt onder de stichting Viviani. In februari dit jaar kwam Viviani-directeur Nelly Braaksma naar Zandpol. Zij gaf aan dat de prognoses slecht waren. De school telde toen 24 leerlingen en na de zomer zouden dat er nog 20 zijn. Meerdere ouders gaven toen aan hun uiterste best te gaan doen om leerlingen te werven. Sluiting van De Zwaluw zou betekenen dat er na ruim 90 jaar een eind kwam aan onderwijs in Zandpol.

Viviani kan ook scholen sluiten met 23 leerlingen of meer. Maar Stanneveld hoopt deze stichting De Zwaluw nu toch in de benen wil houden. Joke Koops, directeur van De Zwaluw, onderhoudt zich van ieder commentaar en verwijst door naar Nelly Braaksma. Zij was niet bereikbaar om te reageren op de situatie in Zandpol.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.