Ouders vermoorde Ralf Meinema: 50.000 euro extra voor gouden tip kofferbakmoord

De gouden tip voor het oplossen van de kofferbakmoord is verhoogd naar 65.000 euro. De ouders van de omgebrachte Ralf Meinema loven 50.000 euro extra uit.

In een exclusief interview met Dagblad van het Noorden vertellen Wietse en Ingrid Meinema uit Erica, dat ze de beloning uitloven voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders van de moord op hun zoon Ralf Meinema (31). Het Openbaar Ministerie had eerder al 15.000 euro in het vooruitzicht gesteld voor het oplossen van de kofferbakmoord. De ouders leggen daar nu zelf geld bij.

Zwaar mishandeld

Meinema werd op 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van zijn Mercedes. Hij was zwaar mishandeld. De wagen hing half in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol. ,,We zijn ruim zestien maanden verder en de daders lopen nog steeds vrij rond. Dat kunnen wij niet verkroppen. Het duurt ons te lang en daarom loven we zelf een beloning van 50.000 euro uit”, vertelt Ingrid Meinema.

Ouders vermoorde Ralf Meinema: 'Het duurt te lang voordat de zaak opgelost wordt'
Lees verder

Tekst gaat onder de tijdlijn verder

Twee aanhoudingen

In de zaak zijn dit jaar twee verdachten, een 39-jarige man uit Emmen en zijn 24-jarige neef aangehouden. Ze zijn beiden wegens onvoldoende bewijs weer vrijgelaten. De oudste man blijft verdachte, aldus de politie.

Wie stuurde politie anonieme brieven over de kofferbakmoord op Ralf Meinema?
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.