Over twee maanden wordt begonnen met de finishing touch van het centrum van Emmen

Over zo’n twee maanden wordt op twee plekken tegelijk begonnen met het voorlopige sluitstuk van het centrum van Emmen.

Het gaat om twee projecten van ontwikkelaar Peter van Dijk. Op de hoek van Hondsrugweg en Weerdingerstraat begint dan de bouw van de 64 meter hoge woontoren en - helemaal aan de andere kant van het centrum - wordt op het Willinkplein en Raadhuisplein begonnen met de bouw van en nieuwe Fletcher-hotel inclusief vestiging van de Rabobank en grand café Het Postkantoor. Van de twee resterende panden is er nog één in verhuur en wordt de verhuurder van de ander binnenkort bekend gemaakt.

Van Dijk kondigde het begin van de bouw dinsdagavond zelf aan op een bijeenkomst van de wijkvereniging Het Centrum in verzorgingstehuis Holdert. Dat gebeurde onder grote belangstelling van inwoners van het centrum.

Voor de naam van de woontoren wordt een prijsvraag uitgeschreven

De woontoren, die nog geen naam heeft, komt er aan de buitenkant iets anders uit te zien, vertelde Van Dijk. De oorspronkelijke gemetselde steen bleek nogal begrotelijk, reden waarom die vervangen wordt. Het complex, dat zoals gemeld straks zeventien verdiepingen beslaat met daarin 49 appartementen, is al grotendeels verkocht door Lefier. Voor de naam wordt een prijsvraag uitgeschreven. Aardig detail is dat de zijkant van de toren wordt voorzien van led-verlichting.

Van Dijk zelf is zeer ingenomen met de plannen. ,,Het is al mijn dertig jaar mijn droom om Emmen-Noord hier op de kaart te zetten’’, zei hij dinsdagavond.

Het Fletcher-hotel wordt helemaal opgetrokken in de sfeer van Wildlands

Vrijwel tegelijkertijd met de bouw van de woontoren begint de bouw van het pand, dat het Raadhuisplein aan de zuidkant moet afsluiten. Pas vorig jaar november, toen de oorspronkelijke plannen voor het café en de bank al voorgelegd waren aan omwonenden, werd duidelijk dat er nog een hotel bovenop komt, het Fletcher-hotel van Wildlands. Dat wordt helemaal opgetrokken in de sfeer van de dierentuin.

Onder het pand komt een parkeergarage voor 700 auto’s en in de directe nabijheid nog eens 300 plekken op het maaiveld. Daarbij gaat de gemeente Emmen voor het eerst gebruik maken van óf kentekenregistratie óf parkeren met een smartphone. Maar je hoeft volgens Van Dijk straks de auto niet meer uit om een kaartje te kopen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.