Overleg over Pauperparadijs

‘Het Pauperparadijs’ in Veenhuizen krijgt niet zo maar een vervolg. Drie omwonenden willen eerst overleg over een nieuwe serie theatervoorstellingen.

De buren van het Gevangenismuseum in Veenhuizen willen weten wanneer een nieuwe reeks van de succesvolle theaterproductie plaatsheeft en hoeveel voorstellingen er komen, laat advocaat Ramon Brouwer weten. Hij vertegenwoordigt een van de drie omwonenden die afgelopen jaar naar de rechter stapten om voorstellingen op de binnenplaats van het museum tegen te houden. Uiteindelijk werd een compromis bereikt voor veertig voorstellingen. ,,We wachten de vergunningaanvraag voor de nieuwe voorstellingen af”, aldus Brouwer.

Voorkeur gaat uit naar Veenhuizen

Die aanvraag komt er zeker. ,,We gaan deze week om tafel om de nieuwe serie van Het Pauperparadijs voor volgend jaar te bespreken”, zegt producent Wout Lommerde. ,,We moeten fondsen werven, want we lopen een risico van 2 miljoen euro.” Er was sprake van om de productie naar Amsterdam te verhuizen. Daar speelt het eerste gedeelte van het verhaal van het theaterspektakel zich af. ,,Maar Veenhuizen heeft onze voorkeur.” Gaat Lommerde met de buren praten? ,,Natuurlijk, we overwegen aanpassingen aan het geluid en de opstelling te doen. Maar ik ga niet onderhandelen en hun om toestemming vragen. Dat vind ik te ver gaan.”

Hoop op vervolg

De productie Het Pauperparadijs, naar het boek van Suzanna Jansen, was afgelopen zomer een groot succes. De veertig voorstellingen in Veenhuizen waren allemaal uitverkocht, hetgeen 40.000 bezoekers betekende. Er was een wachtlijst van 30.000 belangstellenden. Er is geprobeerd de voorstellingen te verlengen, maar die poging liep vast op bezwaren van omwonenden.

Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld hoopt dat Het Pauperparadijs volgend jaar een vervolg krijgt. ,,Je moet niet alleen naar de bezwaren kijken. Het Pauperparadijs heeft een grote economische uitstraling gehad. Voor Veenhuizen en voor de regio. De horeca heeft er van geprofiteerd en het evenement trok landelijke aandacht.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.