Overleg vakbonden en Treant-ziekenhuizen loopt stuk

Een overleg tussen de vakbonden en het bestuur van de Treant Zorggroep over ontevredenheid onder het personeel is woensdagochtend stukgelopen. De bonden eisen een extern onderzoek, Treant wil dat niet.

FNV: 'Treant-bestuurder heeft slecht geheugen'
Lees verder

Volgens Treant-bestuurder Jean-Pierre van Beers wijst vrijwel niets erop dat werknemers echt lijden onder een sfeer van angst en intimidatie.

Volgens de bonden zijn er wel degelijk van zulke signalen en moet dat door een partij buiten Treant onderzocht worden. Toen duidelijk werd dat Treant vast bleef houden aan het weigeren van een extern onderzoek, hebben de bonden het overleg beëindigd.

Tips en klachten

De vergadering was een vervolg op het aanbieden van ruim achthonderd meldingen van personeel drie weken geleden. Medewerkers van de ziekenhuizen in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen hadden op verzoek van de vakbonden van FNV, CNV, NU’91 en FBZ tips en klachten aan het bestuur op papier gezet. Daarin stonden vooral veel klachten over de koers van Treant en het dreigende afbouwen van de ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen. Ook stelden veel werknemers moeite te hebben met de werkdruk.

Onderzoek

Al direct na het overleg van drie weken geleden legden beide partijen de uitkomst anders uit. Volgens de vakbonden had Treant een ‘extern’ onderzoek beloofd. Volgens Van Beers had hij alleen gesproken over ‘een’ onderzoek.

Vervolgens heeft Treant de achthonderd brieven van werknemers zelf onderzocht. ,,De signalen van de medewerkers zijn duidelijk genoeg’’, zegt Van Beers. ,,Mensen willen meer betrokken worden bij de veranderingen. Een extern onderzoek daarnaar zou niets toevoegen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.