Overval Zuidlaren speelde zich af in drugsmilieu

Drie verdachten van de gewapende overval in Zuidlaren op 15 februari van dit jaar blijven vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Assen dinsdag.

Het gaat om mannen van 24, 40 en 46 jaar uit Hoogezand. Ze bedreigden de bewoners van het huis aan de Jagerslaan met een mes, werkten het mannelijke slachtoffer tegen de grond en mishandelden hem.

Volgens de officier van justitie speelde de zaak zich af in het drugsmilieu en hadden de verdachten nog geld te goed van de man uit Zuidlaren. Ze gingen er uiteindelijk vandoor met onder meer een laptop, een mobieltje en een tv.

Aanvankelijk hield de politie vijf mensen aan: ook een 34-jarige vrouw uit Zuidlaren en een 33-jarige Hoogezandster. Zij zitten niet meer vast. De vrouw geldt nog wel als verdachte in de zaak. Of de man ook wordt vervolgd, is onduidelijk.

De rechtbank besloot dinsdag dat de advocaat van de twee jongste verdachten drie getuigen mag horen bij de rechter-commissaris. Omdat die een volle agenda heeft, is het niet zeker dat de zaak eind dit jaar inhoudelijk wordt behandeld, zoals eerder bekend werd gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.