Overvaller uit Assen moet terug naar gevangenis

Een 26-jarige veroordeelde overvaller uit Assen moet terug de gevangenis in. Zijn voorwaardelijke invrijheidstelling is ingetrokken.

Dat heeft de politierechter in Assen woensdag bepaald. De verdachte is in 2013 veroordeeld tot 44 maanden gevangenisstraf voor het plegen van een gewapende overval op een juwelier aan de Ceresstraat in Assen. Na het uitzitten van tweederde deel van die straf kwam hij onder voorwaarden vervroegd vrij. Hij moest wel een enkelband om.

Afgelopen juni werd de man in Groningen aangehouden. Volgens de Assenaar was hij met drie anderen naar Groningen gegaan om een telefoonabonnement af te sluiten. Toen twee van hen de telefoonwinkel binnengingen, hield de 26-jarige naar eigen zeggen op verzoek van één van hen even een tasje bij zich. Agenten vonden het gedrag van de mannen verdacht en vroegen om legitimatie. De Assenaar rende weg. Uit het tasje viel een etui met vijftien bolletjes cocaïne. De man verklaarde bij de rechter dat de drugs niet van hem waren. ,,Ik heb er niets mee te maken.” De officier van justitie heeft de overtuiging dat de verdachte heel goed wist waar hij mee bezig was. Zij vindt dat hij terug moet naar de gevangenis om de resterende straf van 222 dagen cel uit te zitten, omdat hij zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden. De politierechter is het daarmee eens. Voor het bezit van coke is daarbij nog vier weken gevangenisstraf opgelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.