Overvallers brute woningoverval Drouwenerveen gebruikten kogelwerende vesten met opschrift politie

De drie mannen die de 38-jarige woningeigenaar in Drouwenerveen overvielen in zijn woonboerderij gebruikten kogelwerende vesten met de opschrift politie. De man werd ernstig mishandeld.

Gewonde bij mogelijke woningoverval in Drouwenerveen
Lees verder

De overvallers sloegen zondagavond tussen 22 uur en 23 uur toe in een woning aan het Zuideind in Drouwenerveen en lieten hun slachtoffer gewond achter. Hij is zwaar toegetakeld. De man verbleef met zijn 4-jarige dochter in de woning. De overvallers hadden vuurwapens bij zich, droegen bivakmutsen en spraken Nederlands met een Marokkaans accent. De man is ongeveer een uur lang mishandeld.

Audi A6

Na de overval zijn de mannen gevlucht in de richting van Buinerveen. Ze reden hoogstwaarschijnlijk in een Audi A6. Volgens politiewoordvoerder Paul Heidanus is het onbekend of de mannen kogelwerende vesten van de politie hebben gebruikt. ,,Het kan zijn dat ze gekocht zijn. Uiteraard onderzoeken we nu of wij dergelijke vesten missen. Vooralsnog lijkt dat niet zo.''

Heidanus zegt dat er misschien kogelwerende vesten zijn gekocht en dat de overvallers het woord politie er zelf op hebben gemaakt. Naast de vesten droegen de mannen allen zwarte kleding en zwarte strakke handschoenen.

Gigantische impact

Volgens de politie heeft de overval een gigantische impact op de 38-jarige man, die wel de eigenaar van de woning blijkt te zijn. Maar vooral ook voor de 4-jarige dochter. Die was op het moment dat de mannen de woning binnenvielen nog wakker en zat met haar vader beneden in de woonkamer. ,,Ze hoorden een harde knal en plots stonden de mannen daar met vuurwapens'', aldus Heidanus. Die harde knal was waarschijnlijk de voordeur die werd geforceerd. ,,De dochter heeft het nodige mee gekregen van het geweld.'' Er is opvang voor haar geregeld.

Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de gewapende overval die zondagavond in een woning aan het Zuideind in Drouwenerveen heeft plaatsgevonden. 

Team Grootschalige Opsporing

Het slachtoffer is bij kennis en heeft een verklaring afgelegd. Ook heeft hij aangifte gedaan. De politie pakt de zaak groot op. Er is een Team Grootschalige Opsporing opgezet. ,,Dat zegt iets over de ernst en het gepleegde geweld.'' Over het letsel kan de politie niet veel zeggen omdat het daderinformatie betreft.

De woonboerderij aan het Zuideind is in september gekocht door de man. Aanvankelijk meldde de politie dat de man niet de woningeigenaar was, maar er te gast was. Ook gaf de politie eerder aan dat het slachtoffer 39 jaar zou zijn, maar hij blijkt 38 jaar te zijn.

Foto: Van Oost Media

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.