PVV in Emmen vindt Catch een ‘dubieuze stichting’

De PVV in Emmen komt na de zomervakantie met een rapport over de, wat het noemt ,,dubieuze jongerenstichting Catch’’. Fractievoorzitter Tom Kuilder zei dat vanmiddag in de begrotingsraad van Emmen.

Kuilder noemde Catch in zijn bijdrage dubieus, tot woede van de CDA’er Oldenbeuving en Karel Eggen van D66. Zij vonden dat Kuilder dan ook man en paard moest noemen en dus vertellen waarom hij het etiket ‘dubieus’ op Catch plakt. Maar Kuilder wil daarmee wachten tot na de zomervakantie, als hij zijn rapport klaar heeft. De burgemeester ging niet in op een verzoek van Oldenbeuving om Kuilder te vragen het woord dubieus terug te nemen.

Catch werkt vanuit het Wijkcentrum Angelslo, waar het overlast gevende jongeren opvangt. Het bestuur van het wijkcentrum meldde in deze krant al eens dat andere gebruikers van het centrum last van de - voornamelijk Turkse en Marokkaanse - jongeren te hebben. Om die reden komen er verschillende ingangen. De problemen rond Catch werden publiekelijk, toen de stichting in Emmerhout op oneigenlijk wijze probeerde geld bijeen te schrapen van de burgerbegroting door dezelfde leden meerdere stembriefjes te laten invullen.

‘ Racistische pamfletten in Angelslo’

Onduidelijk blijft dus nog even waarom de Emmer PVV Catch dubieus vindt. Opvallend is wel dat Catch vorige maand op Facebook een bericht zette waaruit zou moeten blijken dat er racistische pamfletten in Angelslo werden verspreid. Daarbij werd ook de PVV in een kwaad daglicht gezet. Het bericht werd gretig gedeeld door politici, maar inmiddels is duidelijk dat er door de politie maar één pamflet is aangetroffen - dat hen werd overhandigd door Catch-leider Kadir Arslan. Die deed ook aangifte. Arslan greep het pamflet wel aan om een overlast-aanmeldpunt in Angelslo te eisen. Critici van Catch zien dat als een verkapte poging van Arslan om geld binnen te harken bij de gemeente.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.