Paal en perk aan opvang alleenstaande mannen

Alleenstaande mannelijke statushouders zullen in het oude pand van de verslavingszorg in Eelde alleen gemengd met echtparen en gezinnen worden opgevangen.

Burgemeester Marcel Thijsen meldde dit dinsdagavond tijdens de raadsvergadering naar vragen van raadslid Kees de Graaf van de PvdA. Het is een van de tegemoetkomingen aan de omwonenden, van wie een deel nog fel tegen de komst van de statushouders naar twee locaties in Eelde is. Sommigen vrezen dat er veel alleenstaande mannen komen, en dat die overlast veroorzaken.

Vluchtelingenorganisatie Inlia wil 200 statushouders opvangen in een voormalig pand van de Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en in de vroegere Rijks Luchtvaartschool. De statushouders, vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, worden hier voorbereid op het wonen in Nederland.

Thijsen zegt de afgelopen maanden achttien huishoudens in de omgeving te hebben bezocht. Hij constateert drie reacties. ,,De eerste categorie is not amused, maar legt zich er bij neer. De tweede categorie stelt voorwaarden.’’ De derde categorie heeft al laten weten bezwaarprocedures aan te zullen spannen. Omdat de opvang in het pand van VNN op gespannen voet staat met eerdere beloftes, komt Thijsen deze omwonenden op bepaalde punten tegemoet. Hij kan ook een meldpunt voor overlast toezeggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.