Paard, golf en luxe villa’s gaan samen in Exloo

Jan Bakker, Henk Linneman en Hielke Tillema (vlnr) zien met frisse blik de gezamenlijke toekomst tegemoet.

Hippisch Centrum Exloo, Golfpark Exloo en vakantiepark Puur Exloo worden een drieëenheid. Als buren respectievelijk overburen zien ze enorme kansen in samenwerking.

,,Samen doen, dat thema hangt boven ons drieën”, zegt Jan Bakker, ambassadeur van het Hippisch Centrum. Wie vakantie viert in een superdeluxe villa van Puur Exloo wordt straks met zijn neus op de 18-holes golfbaan en het Hippisch Centrum Exloo gedrukt. Een dagticket voor de golfbaan is dan all-inclusive.

,,Wij bieden een 18-holes golfbaan, die niet alleen van prima kwaliteit maar ook laagdrempelig is omdat je er geen golfvaardigheidsbewijs voor nodig hebt”, zegt Henk Linneman, die voor Golfpark Exloo commerciële zaken in zijn portefeuille heeft. Gasten worden in de villa’s van Puur Exloo lekker gemaakt met promotiefilmpjes, waarop ook te zien is wat er in het hippisch centrum te beleven is.

Mondiale allure

Jan Bakker, ambassadeur van het Hippisch Centrum, kan er prat op gaan dat Exloo op paardensportgebied vanaf 2018 een grotere diversiteit aan evenementen van mondiale allure biedt dan welk ander paardensportcentrum in Nederland dan ook. Eventing, equitation (met veedrijven als spectaculair onderdeel), mennen, IJslandse paarden... Je kunt zo gek niet bedenken of Exloo haalt het volgend jaar op topniveau in huis. ,,In gedachten wou ik vroeger hier een boulevard des sports van maken”, mijmert Bakker hardop.

25 jaar nadat hijzelf het Hippisch Centrum oprichtte, lijkt hij die droom alsnog te verwezenlijken. Bakker is een van de grote animators die het paardensportcentrum vorig jaar nieuw leven inblies. Een grote renovatie van het complex en organisatie van topevenementen hebben dit jaar hun vruchten afgeworpen.

De 36 nieuwe sponsors illustreren de revival. Die smaakt naar meer. Binnenin het manegecomplex komen 5 appartementen, die Exloo kunnen opstuwen tot het Papendal van de paardensport. ,,Bondscoaches kunnen hier trainingsstages geven aan hele groepen.”

Gouden kansen

Hielke Tillema, directeur van projectontwikkelaar Kontourvastgoed, hoort het glunderend aan. Hij ziet gouden kansen voor Puur Exloo. ,,Wij bouwen op het complex acht familiehuizen voor twintig personen. Voor een team dat in het hippisch centrum meedoet aan een evenement is dat een ideale accommodatie om te huren. Ik ken die groepen niet, jullie wel. Daar hebben we die verbinding voor nodig.” Gasten van Puur Exloo die te paard de omgeving willen verkennen, kunnen een box huren in de manege om hun viervoeter stallen.

Het hele nieuwbouwplan Puur Exloo omvat 180 luxe villa’s. In september is de verkoop gestart. Zeven of acht zijn volgens Tillema verkocht. Hij verwacht dat volgende zomer de eerste dertig worden gebouwd.

menu