Paardentoeristen tevreden over Drenthe

Toeristen die in Drenthe op paardenvakantie gaan, zijn over het algemeen positief over hun verblijf. Dat concludeert de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) op basis van een enquête onder hippische toeristen.

De ongeveer 150 mensen die de enquête invulden gaven hun verblijf gemiddeld een 8,1, aldus de VPD. De vragenlijst werd verstrekt aan mensen die in Drenthe op paardenvakantie zijn geweest. De meeste vakantiegangers kwamen uit Drenthe zelf (39 procent), gevolgd door inwoners uit Noord-Holland (13 procent) en Zuid-Holland (11 procent).

Sjoerd Dijkstra, voorzitter van de vereniging, is te spreken over over de resultaten. „Het schetst een heel positief beeld van het paardentoerisme in Drenthe.” Ook Drentse bedrijven die zijn aangesloten bij de VPD zijn tevreden, aldus Dijkstra.

Toeristen die de enquête invulden waren vooral erg blij met hun verblijfsplek, de betaalbaarheid en het welzijn van de paarden en pony’s. Minder te spreken waren ze over de wijze waarop routes worden aangegeven en (het gebrek aan) promotie van Drenthe als paardenprovincie.

Nog winst te behalen

Dijkstra: „Op het gebied van routemarkeringen lopen we in vergelijking met sommige provincies wat achter. Ik zou graag in heel Drenthe een knooppuntensysteem zien, vergelijkbaar met fietsroutes, zodat routes altijd duidelijk zijn.”

Ook wat betreft de promotie van de Drenthe als paardenprovincie is er volgens Dijkstra nog winst te behalen. Zo moet er meer samenwerking komen tussen de verschillende takken binnen de Drentse paardensector, zoals sport, handel en toerisme. „Er gaat jaarlijks 230 miljoen euro om in de Drentse paardensector, daar zijn nog genoeg kansen te benutten.”

Desondanks lijkt 2016 een goed jaar voor paardentoerisme te worden, aldus Dijkstra. „Volgens de leden zijn er al veel boekingen. De economie trekt aan en dus gaat het in de paardensector ook weer de goede kant op. Mensen boeken hun vakantie alweer vroeg.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.