Paaseierenmarkt Reurei fleurt Veenhuizen op

Door de vele regen is het zondag een sombere dag in Veenhuizen, maar dankzij de Paaseierenmarkt Reurei kregen belangstellenden alvast een voorproefje van het voorjaar.

Circa twintig standhouders zijn naar het Gevangenismuseum gekomen om in een aparte zaal hun schilderkunsten te vertonen op deze tweedaagse beurs. Van parkietenei tot struisvogelei, allerlei eieren zijn er vertegenwoordigd en natuurlijk allemaal op een zeer kunstzinnige manier bewerkt.

Pasen valt vroeg dit jaar, op 27 en 28 maart om precies te zijn, en daarom is deze beurs al in februari te bezoeken. De oudste standhouder is Nans Postema (80) uit Assen en zij laat zich inspireren door de natuur, die rond Pasen weer tot leven komt. Op een parkietenei kan zij een zebravinkje perfect schilderen.

De jongste standhouder is Suzan Hazelhoff (23) uit Nieuw-Buinen. Zij doet dit jaar voor het eerst aan paaseierenbeurzen mee. Ze maakt op ganzen- en kippeneieren fraaie bloemfiguren van papier.

De regen weerhield de ware liefhebbers niet van de tocht naar Veenhuizen. In de loop van de middag druppelen de bezoekers gestaag binnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.