Rechtbank Assen.

Mis jij nog een pakketje? Pakketbezorger DPD in Tynaarlo verduisterde laptop en mobiele telefoons die bij klanten bezorgd hadden moeten worden

Rechtbank Assen. Foto: NDC Mediagroep

Een pakketbezorger van DPD in Tynaarlo heeft tijdens zijn werk goederen gestolen die bij klanten bezorgd hadden moeten worden. De 36-jarige Groninger liep tegen de lamp toen een klant meldde dat een bestelde laptop niet was aangekomen.

Ook was er een getuige die DPD waarschuwde dat de verdachte hem een laptop te koop had aangeboden. Dat bleek dinsdag bij de politierechter in Assen. Toen de verdachte met de melding werd geconfronteerd, zei de man dat hij nergens van wist. Volgens hem was het pakketje waarschijnlijk zoekgeraakt. Er waren volgens de politierechter bij hem al vaker goederen zoekgeraakt. De Groninger was niet bij de zitting.

Verkocht voor 500 euro

Uit onderzoek is gebleken dat de man tussen 16 april en 26 juli 2019 tenminste drie pakketjes met een laptop en telefoons heeft verduisterd. Op camerabeelden was te zien dat hij bij het DPD-punt in Tynaarlo een groot pakket voor een kleiner doosje zette. Het kleine pakket werd vervolgens niet gescand voordat hij het in zijn bedrijfsbus zette.

loading  

,,Hij haalde de pakketten uit een rolcontainer”, zei de officier van justitie. ,,Soms scande hij ze in soms ook niet, blijkt uit camerabeelden. Van drie pakketten staat vast dat de verdachte ze open gemaakt heeft. De laptop en twee telefoons heeft hij eruit gehaald en vervolgens voor in totaal 500 euro verkocht. Het gaat om criminele feiten met een behoorlijke impact. Pakketbezorgers worden vertrouwd met dure goederen van webwinkels en andere bedrijven.”

Drugs in bedrijfsbus

In de bedrijfsbus van de man, die hij onbeheerd had achtergelaten in Zuidlaren, werd drugs gevonden. De man heeft verklaard dat de ruim 9 gram speed en bijna 4 gram XTC-pillen voor eigen gebruik waren. De officier weet niet of ze dat moet geloven. Zij noemde het ook zorgelijk dat hij drugs had in de bus waarmee hij rondreed om pakketten te bezorgen. De man is recent nog veroordeeld voor rijden met drugs op. De man heeft verklaard dat hij in de schulden zat en daarom goederen had gestolen en verkocht.

De officier eiste een werkstraf van 100 uur. Die straf is door de politierechter overgenomen. ,,Het gaat om hele ergerlijke feiten. Tegenwoordig rijden pakketbezorgers af en aan. Juist in deze tijd is het belangrijk dat bestelde pakketten ook aankomen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu