Panden Verkeerspark Assen worden gesloopt

De nog bestaande gebouwen op het terrein van Verkeerspark Assen gaan binnenkort tegen de vlakte. De huidige situatie is onveilig geworden.

Woordvoerder Martin de Bruin van de gemeente Assen zei dit vrijdag na de grote brand donderdagavond. Daarbij brandde het pand Party Town Assen op het terrein nagenoeg volledig uit, alleen de voorgevel staat nog overeind.

,,Voor we het kunnen slopen, moeten we nog onderzoeken of er asbest in de opstallen is’’, verklaart De Bruin. ,,Daarom sluiten we het terrein eerst af met hekken en komen er bordjes Verboden Toegang.’’

De maatregelen worden volgens De Bruin genomen in goed overleg met de eigenaar van het terrein, Herman Jasper. Hij liet donderdag al weten dat hij uit gaat van brandstichting en dat hij al vaak jongeren moest wegsturen van het terrein.

Oorzaak nog onduidelijk

Politierechercheurs waren vrijdag al druk bezig met onderzoek naar de oorzaak van de brand. Politiewoordvoerder Anthony Hogeveen kan nog niet bevestigen dat er opzet in het spel was. ,,We hebben sporen verzameld en gaan die analyseren. Het onderzoek is niet zo gemakkelijk omdat er veel sporen door het vuur verloren zijn gegaan.’’

Het Jeugdverkeerspark is in 2014 gesloten. Eerder dit jaar werd bekend dat Jasper een nieuw verkeerspark opent in attractiepark Duinen Zathe in Appelscha, samen met de Bikkel Groep uit Hoogeveen.

Rechtszaak

Wat er met het terrein van het verkeerspark in Assen gaat gebeuren, is onduidelijk. Jasper wil het graag verkopen, maar eerst wil hij een stuk grond van de gemeente Assen overnemen en aan zijn bezit toevoegen. Daaraan werkt de gemeente echter niet mee. Begin dit jaar sleepte Jasper de gemeente voor de rechter.

,,De rechter heeft uitgemaakt dat de gemeente en Jasper er nog eens over moeten praten’’, stelt De Bruin. ,,Sindsdien is er nog niets gebeurd.’’

Het verkeerspark ligt vlak bij het TT Circuit. Voor dit gebied zijn veel plannen, zoals een outlet center, een ijsbaan en TT Plaza. Wat er precies op het terrein van het verkeerspark komt, is nog niet bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.