Pannenkoekenschip besmeurd met verf

Het pannenkoekenschip dat op de kop van de Vaart in Assen ligt, is vannacht met verf besmeurd. Zo zijn er met groene verf 'x-jes' op het schip getekend en is het met gele verf beklad.

Het pannenkoekenschip van horecaondernemers Jan Boer en Bennie van der Mei gaat vanavond open. ,,Ik kwam hier vanochtend om 7 uur en schrok me dood”, vertelt Boer. ,,Nu is het nog waterverf, maar wat wordt het de volgende keer?”

Het schip is beveiligd met camera's en die hebben de daders gefilmd. ,,We hebben geluk dat we het op beeld hebben. We weten dus wie het zijn, namelijk twee jonge meiden”, zegt de geschrokken eigenaar. ,,Er is aangifte gedaan bij de politie. Als ze verstandig zijn melden ze zich daar, anders maken we er werk van.”

Er was veel tegenstand van omwonenden en andere horecaondernemers tegen de komst van het schip. Zij stapten naar de bestuursrechter en de Raad van State, maar verloren hun zaak. Of het vandalisme hier mee te maken heeft durft Boer niet te zeggen. ,,We weten het niet en kennen de achtergrond van de daders niet. Of het te maken heeft met alles wat er gebeurd is? Geen idee.”

Update 10.57 uur: De verf is inmiddels verwijderd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.