Zesgangendiner in de auto. Deze restaurants in Westerbork en omgeving doen het: 'Geen geklieder, daar houden we rekening mee'

Een zesgangendiner in de auto in Westerbork en omgeving.

De culinaire versie van Paradise by the dashboardlight : een zesgangendiner in de auto. ,,Geen geklieder, daar houden we rekening mee bij de samenstelling van de gerechten.’’

De uitbaters van twaalf restaurants in Westerbork en (wijde) omgeving hebben de koppen bij elkaar gestoken. Voor zaterdag 12 december hebben ze een drive-in-diner in de steigers gezet. Vanaf ‘s middags vier uur rijden deelnemers van het ene naar het andere restaurant. Voor twee voorgerechtjes, een warm tussengerecht, twee hoofdgerechten en een dessert.

‘Op deze manier kunnen we weer iets doen!’

,,Ik zag iets soortgelijks voorbijkomen in het Land van Maas en Waal en dacht: daar moeten we iets mee doen. Westerbork is natuurlijk een horecadorp bij uitstek’’, zegt Bertus Witteveen van Diggels in Westerbrork en De Gelpenberg in Aalden. ,,Ik heb het idee voorgelegd aan de leden van van onze gezamenlijke horeca-coöperatie en de reacties waren enthousiast. Ik klaag niet graag en heb het er liever ook niet over, maar onze situatie in deze coronatijd is dramatisch. Het water staat ons aan de lippen. En op deze manier kunnen we weer iets doen!’’

Er zijn twee verschillende routes langs zes horecabedrijven. De kosten bedragen 49,50 euro voor een volwassene en 21,50 euro voor een kind. Witteveen: ,,Dat is serieus geld, maar je krijgt er ook iets voor. We hebben met elkaar afgesproken er iets moois van te maken en lekkere dingen te maken. Mensen krijgen waar voor hun geld.’’ Lachend: ,,De ene uitbater wil natuurlijk niet onderdoen voor de andere. Zodoende zorg je met elkaar voor de juiste kwaliteit van het aanbod.’’

‘Met alleen een vork kom je al heel ver’

Witteveen nam zelf met zijn vrouw de proef of de som in het Brabantse land. ,,We hebben daar een arrangementje geboekt en het was echt heel leuk én lekker. Eten in de auto lijkt heel klungelig, maar dat valt reuze mee. Aan een tafel met bediening is natuurlijk ideaal, maar dit is een geweldig alternatief. Nee, geen geklieder, daar houden we rekening mee bij de samenstelling van de gerechten. Wij adviseren deelnemers zelf bestek mee te nemen, maar onze ervaring in Brabant leert dat je met alleen een vork al heel ver kunt komen.’’

menu