Parc Sandur krijgt zending Duitse boeken

De Bibliotheek Emmen heeft Parc Sandur verrast met een flinke stapel Duitse boeken. Oosterburen die in het vakantiepark verblijven, kunnen deze komen lenen uit de boekenkast van de wijkvereniging Parc Sandur.

Vorig jaar bleek dat de bewoners en gasten van het park behoefte hebben aan een eigen bibliotheek. Een dependance van de leeszaal zit er echter niet in en terugkeer van de jaren geleden wegbezuinigde bibliobushalte in de wijk evenmin.

De wijkvereniging bleef desondanks in gesprek met de Emmer bibliotheek. Dat leidde tot plaatsing van een grote boekenkast. Deze is gevuld met vooral boeken die wijkbewoners zelf hebben aangeleverd. Bewoners en tijdelijke gasten van Parc Sandur kunnen er terecht voor gratis leesvoer.

Anneke Heidemans van de bibliotheek Emmen (links op bijgaande foto) kwam deze week de Duitse boeken overhandigen aan Jolanda van der Graaf (rechts) van de wijkvereniging Parc Sandur. De biliotheek kreeg de zending via bemiddeling in Duitsland in handen.

Bij de inmiddels aardig gevulde boekenkast staat sinds kort ook een inleverbox. Hierin kunnen leden van de Bibliotheek Emmen geleende boeken deponeren die ze uit hebben. Vrijwilligers van de wijkvereniging leveren ze iedere dinsdag en donderdag af bij de bibliotheek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.