Kinderopvangorganisatie Partou sluit per 1 april de deuren van een instelling aan de Schaperstraat in Meppel. De investering om het pand aan alle eisen te laten voldoen, is volgens de instelling te groot.

Partou is sinds 2019 huurder van het pand, waar destijds peuteropvang De Vlindertuin was gehuisvest. Ze namen zowel de kinderen als de medewerkers over. De opvangorganisatie wilde een aantal ruimtes aanpassen en nam een deskundige in de arm. Uit diens onderzoek bleek dat de investering om aan alle eisen, zoals de brandveiligheid, te voldoen buitenproportioneel was. Voor Partou een reden om de werkzaamheden neer te leggen aan de Schaperstraat.

Sluiting twee jaar na opening

Dat Partou nu al besluit te stoppen met deze vestiging is opvallend, twee jaar na de opening. Dat zij zich nu terugtrekt, wil volgens woordvoerder David Gribnau niet zeggen dat er sprake was van een onveilige situatie in de tijd dat de opvang actief is geweest. „Er was en is geen reden tot aanname dat het pand onveilig is”, zegt hij. Een inspectierapport van de GGD Drenthe bevestigt dat.

Kinderen van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang krijgen zoveel mogelijk een plek aangeboden op de andere vestiging in Meppel, aan de Zuiderlaan. Gribnau: „Het overgrote deel van de pedagogisch medewerkers kan gelukkig aan de slag op onze andere vestigingen in de regio.” De landelijke organisatie heeft onder andere vestigingen in Hoogeveen, Borger, Stadskanaal en Zwolle.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe