Pas later dit jaar besluit azc Meppel

De gemeente Meppel stelt het besluit over een asielzoekerscentrum aan de Steenwijkerstraatweg uit. Dit laat de gemeente aan toekomstige omwonenden weten in een mail.

Volgens de mail is er op dit moment minder behoefte aan nieuwe asielzoekerscentra in Nederland. De vluchtelingenstroom is inmiddels aan het afnemen, waardoor er minder opvangplaatsen nodig zijn.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zou in september een overeenkomst sluiten met de gemeente. Omdat het voor het COA nog niet duidelijk is of het centrum dan nodig is, kan de gemeente op zo'n korte termijn geen overeenkomst sluiten.

Vooralsnog gaan voorbereidingen voor het centrum aan de Steenwijkerstraatweg op verzoek van het COA wel door. Zowel de gemeente als het COA gaan er vanuit dat dit project gerealiseerd zal worden.

Het COA gaat geen overeenkomsten meer aan met andere gemeenten tot er meer duidelijkheid is.

Protest

Eerder dit jaar protesteerden omwonenden al tegen het aangekondigde centrum. Zij waren bang voor economische schade voor hun bedrijven en waardevermindering van onroerend goed. De rechter veegde toen hun bezwaren van tafel. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.