Paterswolde is trendsetter: alle filialen Albert Heijn, Etos en Gall & Gall krijgen nu plastic platen

AH-caissières in Paterswolde zitten achter plastic tafelzeil. Video: Jeroen Kelderman

Alle vestigingen van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall krijgen glazen van plexiglas bij de kassa's en servicebalies om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

,,We zijn dinsdag begonnen met het plaatsen van plexiglas bij de kassa’s en servicebalie", zegt woordvoerder Pauline van den Brandhof namens de drie winkelketens. ,,Op deze manier creëren we een fysieke afscheiding tussen de kassamedewerker en de klant. In combinatie met het plaatsen van tape op de vloer die 1,5 meter aangeeft, zorgen we ook voor onze kassamedewerkers voor een veilige werkplek.”

Een paar dagen kwam een filiaalmanager van een Albert Heijn in Paterswolde er als eerste mee. Hij hing voor alle kassa’s een doorzichtig plastic tafelscherm op. Een beetje bij toeval, vertelt de AH-manager Erwin Schlepers.

Afstand houden

,,De voorschriften van het RIVM geven aan dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden vanwege het coronavirus, maar dat halen onze caissières eigenlijk nooit”, geeft hij aan. ,,Vooral als mensen daadwerkelijk betalen - zowel bij pinnen als contant - komen klanten dichtbij. Dan kan ik wel iedereen naar de zelfscanners sturen, maar ik vind de kassa’s ook een essentieel onderdeel van onze winkel.”

Nu plaatst Albert Heijn dus de platen bij alle vestigingen door het hele land. Het plaatsen van de platen gebeurt volgens Brandhof gefaseerd over de komende dagen.

AH-caissières in Paterswolde zitten achter plastic tafelzeil: 'Bij kuchende klant is dit in elk geval waterdicht'
Lees verder

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.