Patissier uit Peize derde bij Dobla Pastry Battle: 'Volgend jaar gaan we voor de winst'

Het is patissier Anika van der Veen uit Peize net niet gelukt om The Dobla Pastry Battle te winnen. Op de Horecava in Amsterdam werd zij samen met haar teamgenoot Stephanie van Sonderen na een goede start uiteindelijk derde.

Zeven teams van gerenommeerde chefs en patissiers uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd, waarbij drie opdrachten uitgevoerd moesten worden in vier uur tijd. Uiteindelijk eindigden slechts twee teams boven de 25-jarige Van der Veen en de één jaar oudere Van Sonderen.

Na twee rondes bovenaan

„Wij zijn tevreden met deze derde plaats”, reageert Van der Veen, die in het dagelijks leven banketbakker is bij Albertema. „We gingen erg goed en rustig van start. Na de eerste twee opdrachten stonden we zelfs bovenaan. Maar door tijdsdruk ging de derde en laatste opdracht, de ‘black box’, minder goed dan we gehoopt hadden.”

De moderne versie van een Charlotte Russe-taart van Anika en Stephanie werd als beste beoordeeld door de jury. Alle opdrachten moesten in drievoud worden opgeleverd.

Tarte tatin

Bij de laatste verrassingsopdracht moesten de deelnemers een tarte tatin maken, een appeltaart op z’n kop. „Uiteindelijk was de taart op tijd af, maar voor een goede afwerking was het te laat. Vandaar dat we terugvielen naar de derde plek.”

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk gingen er uiteindelijk met de winst vandoor. „Maar dat onze taart uit de eerste opdracht als allerbeste werd beoordeeld is wel een mooi resultaat natuurlijk. Volgend jaar doen we weer mee en dan gaan wij voor de winst.”

Heel Holland Bakt voor professionals: 'Thuisbakken laat ik lekker aan mijn moeder over'
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.