Patstelling rond Taste of Now

De kans dat Emmen nog dit jaar een tweede wereldrestaurant krijgt, wordt steeds kleiner. Fifty/fifty, zegt de investeerder - maar dat is wel de meest optimistische inschatting.

'Patstelling'

,,We zitten opnieuw in iets van een patstelling’’, zegt Nick Both van Intercity Management namens vastgoedeigenaar SynVest. De gemeente Emmen heeft vorige week opnieuw aanvullende voorwaarden gesteld aan het verlenen van een vergunning voor Taste of Now.

Het probleem spitst zich toe op de ingang van het restaurant en de directe omgeving daarvan. Emmen wil graag dat die entree aan het nieuwe Raadhuisplein komt, maar het restaurant zelf ligt zo’n twintig meter verderop, tussen Dalipassage en Mondriaanplein. Both: ,,De eigenaar van het restaurant wilde de ingang eigenlijk aan de Kleepassage, maar wij snappen heel goed dat de gemeente een impuls wil geven aan het nieuwe plein. We vinden het alleen lastig dat er steeds nieuwe voorwaarden komen. Daardoor moeten wij de architect weer aan het werk zetten. Dat kost extra tijd en geld.’’

Nieuwe plannen

In de nieuwe plannen van het restaurant had de vastgoedeigenaar de entree een groene kleur gegeven - en verder een open karakter. Maar de gemeente wil dat entree omsloten is en een gele kleur krijgt. ,,Dat snappen we niet. Het hele plein is groen, het gemeentehuis zelf ook. Waarom moet dit dan geel worden?’’ Het antwoord is misschien de aanwezigheid van het felgele kunstwerk midden op het nieuwe plein. ,,O, dat kunstwerk is me nog helemaal niet opgevallen’’, zegt Both.

De gemeente Emmen zag ook het liefst dat het restaurant zelf zou worden doorgetrokken naar het plein, zodat je aan het plein kunt eten. Maar dat is volgens Both geen doen. ,,Dan zou de eigenaar er nog 800 vierkante meter bij moeten nemen en dan wordt het wel een hele grote investering.’’ Die vermoedelijk niet rendabel te maken is. Nog deze maand verwacht Both dat SynVest een definitief antwoord aan de gemeente geeft.

Snel duidelijkheid

Bijna een half jaar geleden zei wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) in deze krant te verwachten dat er snel duidelijkheid is. Zijn woordvoerder Marianne Hofstra laat nu weten dat de gemeente bezig is met de laatste puntjes op de i. ,,We verwachten er binnen enkele weken uit te komen.’’

Taste of Now wordt na het precies een jaar geleden geopende Puur het tweede wereldrestaurant in Emmen. Puur telt zeshonderd stoelen maar Taste of Now moet met 2000 vierkante meter en 800 stoelen nóg groter worden. Het is daarmee een van de grootste restaurants in ons land. Eigenaar wordt Bairong Hu, die nu nog Flamingo’s Plaza aan de Kapelstraat drijft.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.