Pech treft vliegtuig Kopenhagen-Eelde

Het vliegtuig dat van het Deense Kopenhagen naar Eelde zou vliegen en daarna een retourvlucht in omgekeerde richting zou maken, is woensdagmorgen niet opgestegen vanwege een technisch mankement.

Volgens Groningen Airport Eelde hebben 8 passagiers die uit Kopenhagen zouden komen last gehad van het malheur met het toestel van de Estse maatschappij Nordica. Voor de terugvlucht hadden 21 mensen een ticket gekocht.

,,Wat er precies mis was, is ons onduidelijk. Bij zoiets kleins als een knipperend lampje in de cockpit geldt al ‘veiligheid eerst’. Dan vertrekt een toestel niet. Voor alle passagiers die dit trof, is een oplossing gevonden. Zij konden bijvoorbeeld met de middagvlucht of de reis naar een later moment uitstellen.’’

Dat meldt een woordvoerster van ‘Eelde’. Zij beschouwt het annuleren van de ochtendvluchten als een incident. Het vliegveld verwacht veel van de nieuwe ‘hub’ naar Kopenhagen (foto). De lijndienst vliegt sinds afgelopen maandag van en naar Denemarken en geeft daar aansluiting op ‘de rest van de wereld’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.