'PeerGrouP is van ons en moet blijven', zegt GroenLinks Tynaarlo

PeerGrouP voert zelf actie onder het motto Bord voor je Kop. Foto PeerGrouP

Met zijn allen tegen het Randstedelijke Fonds Podiumkunsten. GroenLinks Tynaarlo roept het gemeentebestuur op om samen met andere gemeenten en provincies actie te voeren tegen het besluit om de subsidie aan de PeerGrouP te beëindigen.

De PeerGrouP maakt locatietheater en is gevestigd in Donderen en daarmee ‘een beetje van ons’, schrijft fractievoorzitter Klaas Kuipers in vragen aan burgemeester en wethouders. Dat ‘een beetje’ is wel een terechte toevoeging, want volgens het Fonds Podiumkunsten is de PeerGrouP juist te veel een noordelijke aangelegenheid en daarom niet voor een landelijke subsidie van jaarlijks 400.000 euro in aanmerking komen.

Randstedelijke bril

Volgens Kuipers is de PeerGrouP echter van belang voor het hele Noorden en ook voor Noord-Holland. Het schrappen van de subsidie zou een groot verlies betekenen. Het Fonds bekijkt de podiumkunsten volgens Kuipers juist te veel door een randstedelijke bril, van het beschikbare geld komt 54 procent terecht in Amsterdam, 2 procent in Noord-Nederland en in Oost-Nederland helemaal niets.

Eendracht maakt macht, vindt Kuipers, dus roept hij de gemeente Tynaarlo op om samen met de provincies Drenthe, Groningen en Friesland en de gemeentebestuurders actie te voeren om het tij te keren.

PeerGrouP zelf voert al actie onder het motto ‘Bord voor je kop’ . Het gezelschap roept iedereen op om een foto van zichzelf te maken met een bord voor de kop en die foto op sociale media te verspreiden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe