Pendelbus tussen Treant-ziekenhuizen stopt wegens gebrek aan reizigers

De proef met een pendelbusje tussen de drie ziekenhuizen van de Treant Zorggroep in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal stopt wegens gebrek aan reizigers.

Er reden wekelijks maar tussen de één en 27 mensen met het busje. ,,De ervaring leert dat mensen toch kiezen voor eigen vervoer of liever een beroep doen op familie of vrienden’’, zegt bestuursvoorzitter Carla van de Wiel van Treant.

De proef begon in oktober vorig jaar na klachten van patiënten over de lastige bereikbaarheid van de drie ziekenhuizen ten opzichte van elkaar. Sinds het Scheper Ziekenhuis Emmen, Bethesda Hoogeveen en Refaja Stadskanaal zijn gefuseerd, moeten patiënten vanuit de ene plaats soms voor behandelingen naar de andere locatie. Ze klaagden op informatiebijeenkomsten over dat vervoersprobleem. Treant besloot daarom een proef te doen met twee busjes van Connexxion.

Die reden de afgelopen drie maanden tussen 7.30 en 17.00 uur op werkdagen continu tussen de drie ziekenhuislocaties. Van de Wiel: ,,Het is waardevol dat we deze proef hebben uitgevoerd, want het vervoersprobleem was een veelgehoord knelpunt. We hebben bewust het initiatief genomen om deze proef uit te voeren. De resultaten delen we graag met de gemeenten, zodat zij kunnen bepalen wat zij hiermee willen doen. Vervoer is immers primair een overheidstaak.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.