Permanent wonen mag op park Breistroeken

Als enige vakantiepark in Midden-Drenthe mag bungalowpark De Breistroeken in Nieuw-Balinge binnenkort permanent bewoond worden.

Tenminste, als het aan het college van burgemeester en wethouders in Midden-Drenthe ligt. De wens van de Vereniging Van Eigenaren om de bestemming van het bungalowpark te veranderen naar een permanente bewoning is er al jaren, maar gaat volgende maand naar de commissie Ruimte en Groen.

De bewoning van De Breistroeken kent een lange voorgeschiedenis. Vanaf de opening van het park met 82 huisjes in 1970, werd er al gevraagd om permanente bewoning.

Munitiedepot

In 2004 werd al duidelijk dat het park in aanmerking kwam voor permanente bewoning, maar toen lag het bestemmingsplan van het nabijgelegen munitiedepot van Nieuw-Balinge nog in de weg.

Sinds 2009 heeft Defensie het munitiedepot afgestoten, maar de veiligheidscirkel rondom het park was nog van kracht tot 2012. Nadat de veiligheidscirkel was afgeschaft, was de weg vrij voor permanente bewoning.

Dit heeft overigens niets te maken met het recente afketsen van het plan om een museum te maken van het munitiedepot.

Geen bezwaar

In de zomer van 2015 bereikte de Vereniging van Eigenaren overeenstemming met de gemeente over de voorwaarden waaronder permanent gewoond mag worden in De Breistroeken. Het plan lag tot eind maart ter inzage, maar leverde geen bezwaren of zienswijzen op.

Op het park staan een aantal huizen waar nooit een omgevingsvergunning voor is aangevraagd. Na een inventarisatie daarvan strijkt de gemeente met de hand over het hart. Woningen die er in februari van dit jaar al stonden, mogen zonder extra kosten blijven staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.