Persleiding voor rioolwater van Schoonoord naar Sleen

Tussen Schoonoord en Sleen zijn de voorbereidingen begonnen voor het aanleggen van een persleiding voor rioolwater. Het waterschap Vechtstromen begint maandag met een boring om deze pijp op 14 meter diepte onder Noord-Sleen en de snelweg N381 (Emmen-Drachten) door te trekken.

De bijzondere operatie is nodig omdat de provincie niet wil dat het verkeer op deze Frieslandroute last heeft van de werkzaamheden. Vandaar dat een stuk buis van 800 meter via een boring wordt aangebracht. De rest van de 11 kilometer lange persleiding kan met normaal graafwerk worden geplaatst.

De afvoerbuis is nodig om rioolwater uit Schoonoord en omgeving af te voeren naar de waterzuivering in Sleen. Zo'n installatie heeft Schoonoord nu nog zelf, maar deze sluit in de loop van 2016 als de persleiding gereed is. De bijzondere boring bij Noord-Sleen duurt een dag of vier. Het is een precies werkje, want onderweg wordt een leiding van de Gasunie gekruist.

Het Waterschap Vechtstromen investeert bijna 3 miljoen euro in de verbetering van de rioolwaterzuivering in Sleen, de bouw van een gemaal in Schoonoord en de aanleg van een persleiding. Deze komt verder grotendeels langs de N376 te liggen, de weg tussen Nieuw-Amsterdam en Rolde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.