Philips-werknemers in Emmen organiseren hun eigen banenmarkt

Emmen De werknemers van Philips Lighting, die vanwege de sluiting van hun fabriek eind dit jaar op straat staan, zitten niet bij de pakken neer.

Ze houden op woensdag 23 november hun eigen banenmarkt in de fabriek waar ze nu nog werken, bevestigt Jorien Scholte van personeelszaken, zelf ook nog werkzoekende. Weliswaar komt er een nieuwe lampen- en armaturenfabriek op dezelfde locatie, Added van Chezz Partners uit Breda, maar zoals het er nu naar uitziet levert dat vooralsnog slechts aan 20 mensen werk op.

Bij Philips Lighting werken op dit moment echter 120 vaste krachten en zo’n dertig uitzendkrachten. De meeste van hen zitten op 1 januari nog zonder baan. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld mensen van de assemblage van led-armaturen, maar ook werknemers in het magazijn, de gereedschapmakerij, kwaliteitsdienst , IT,  financiën en inkoop. ,,Bijkomend probleem is dat Added nog niet heeft gezegd welke mensen er mee kunnen naar het nieuwe bedrijf’', zegt Scholte.

Op de dag zelf krijgen de potentiële nieuwe werkgevers eerst een lunch aangeboden, waarna ze een rondleiding door de fabriek krijgen. ,,Dan kunnen ze onze mensen aan het werk zien.’' Vervolgens is er tussen 2 en 4 uur een banenmarkt, waar belangstellende bedrijven vanuit een kraampje met iedereen kunnen praten en informatie overhandigen. Inmiddels hebben zich al zes bedrijven aangemeld, vertelt Scholte: vier uit Emmen, één uit assen en één uit Stadskanaal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.