Piek in meldingen kindermishandeling voor zomervakantie in Drenthe

Veilig Thuis Drenthe constateert dat er in de week voor de zomervakantie een piek is in het aantal meldingen van vermoedens van kindermishandeling.

Interim-manager Kim Speekhout zegt dat er bij het meldpunt in Drenthe in korte tijd zestig meldingen zijn binnengekomen. ,,Dat zijn er veel meer dan in andere periodes van het jaar. Je ziet dat bijvoorbeeld leerkrachten zich zorgen maken over de thuissituatie van een kind en vlak voor de vakantie toch besluiten dat bij ons te melden.”

Veilig Thuis Drenthe heeft al extra medewerkers ingezet. Zij moeten zorgen dat de wachtlijst niet oploopt, maar juist wordt teruggedrongen. Het advies- en meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld staat onder verscherpt toezicht van de inspecties voor jeugdzorg en gezondheidszorg. De inspectie heeft ingegrepen, omdat bij een controle bleek dat de wachtlijst te lang was en de bereikbaarheid buiten kantooruren niet op orde.

Volgens Speekhout is dat laatste intussen opgelost. Onderzocht wordt of Veilig Thuis Drenthe, Groningen en Friesland samen kunnen zorgen dat 24 uur per dag een vertrouwensarts bereikbaar is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.