Pistooldreiger moet van OM de cel in

Voor dreigen met een pistool is dinsdag tegen een 20-jarige man uit Emmen twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist. Hij was onder invloed van ghb.

Volgens de officier van justitie is de man schuldig aan een poging tot afpersing. Op 30 maart is hij een woning in Erica binnengegaan. Daar heeft hij een man, die op bezoek was bij zijn moeder, met een pistool bedreigd. Het slachtoffer heeft verklaard dat de verdachte riep: ,,Ik wil mijn vijf tientjes. Ik wil mijn geld, anders knal ik je af.”

Het slachtoffer is volgens de officier naar buiten gerend. De verdachte is achter hem aangegaan. ,,Omstanders hebben gezien dat hij buiten het pistool van dichtbij op het slachtoffer heeft gericht. Hij laadde het wapen zelfs door. Achteraf bleek het om een gaspistool te gaan, maar dat wisten het slachtoffer en de omstanders niet.”

De man uit Erica zei gisteren in de rechtbank dat hij zich van het incident niets kan herinneren, omdat hij zwaar onder invloed was van de drug ghb. De man wordt ook verantwoordelijk gehouden voor twee auto-inbraken in Emmer-Compascuum. De reclassering vindt dat de man behandeld moet worden. Hij is ernstig verslaafd en heeft hij een psychische stoornis. De officier van justitie vindt ook dat hij klinisch behandeld moet worden. Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.